Dynia bezłupinowa APETIT nowość 2016

APETIT  jest bardzo zdrową odmianą , a jej pestki nie posiadające łuski nasiennej , można spożywać od razu po przekrojeniu dyni.

nazwa łacińska: Cucurbita pepo L. var.oleifera

gatunek: Dynia zwykła bezłupinowa

odmiana: APETIT



uwagi ogólne: Odmiana bezłupinowa . Wzrost krzaczasty rośliny pozwala na gęste nasadzenie co oznacza większy zbiór z hektara. APETIT jest bardzo zdrową odmianą , a jej pestki nie posiadające łuski nasiennej , można spożywać od razu po przekrojeniu dyni. Natomiast miąższ , o lekko makaronowa tej konsystencji i jasno-żółtej barwie, można wykorzystać np. do pieczenia, do wypieków ciasta itp

Wszystkie wymienione zalecenia uprawowe są podane w oparciu o doświadczenia hodowcy wykonane w optymalnych warunkach, firma nie może odpowiadać za wyniki produkcji na które, wpływa wiele dodatkowych czynników, elementów, w tym również warunków klimatyczno-glebowych danego rejonu.